Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrągi smażone z migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pstrągi smażone z migdałami to przepis na smaczną, aromatyczną rybę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  pstrąg
    średniej wielkości
  • 400 g  migdały
  • 6 łyżek  masło
  • 5 łyżek  mąka
  • 10 łyżek  olej
  • 1 sztuka  cytryna
  • rozmaryn
    suszony, do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ryby spraw, opłucz, osusz. W miseczce wymieszaj sól, pieprz, rozmaryn i sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Powstałą mieszanką natrzyj rybę i odstaw ją na 15 minut do lodówki.
  2. Na patelni rozgrzej olej połączony z 3 łyżkami masła. Pstrągi opanieruj w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Migdały sparz, obierz i podsmaż przez chwilę na pozostałym maśle. Ryby ułóż na półmisku, polej masłem migdałowym i posyp migdałami. Przed podaniem udekoruj plasterkami cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE