Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrągi w orzechowej skorupce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sprawione pstrągi
  • 16 łyżek  posiekanych orzechów włoskich
  • 8 łyżek  oliwy
  • 1.5 łyżeczek  vegety ziołowej
  • 4 sztuki cytryny
    Jarzynka
  • 2 pęczki  botwinki
  • 4 sztuki duże ząbki czosnku
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 4 łyżki  prażonych orzeszków piniowych
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy włoskie wymieszaj z oliwą i vegetą. Cytryny sparz i pokrój w plastry.
  2. Rozłóż 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku ułóż plastry cytryny, a na nich pstrągi. Wierzch ryby posmaruj masą orzechową, zawiń w zgrabne paczuszki. Ułóż na średnio nagrzanym grillu i opiekaj 20 minut.
  3. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Pomidory pokrój w kostkę. Tak przygotowane czosnek i paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju przez minutę. Następnie dodaj pokrojoną botwinkę, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Duś przez 3 minuty, a następnie dodaj orzeszki piniowe. Gotową jarzynkę wyłóż na talerze, a niej ułóż upieczone pstrągi.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE