Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pstrągi w orzechowej skorupce


08.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sprawione pstrągi
  • 16 łyżek  posiekanych orzechów włoskich
  • 8 łyżek  oliwy
  • 1.5 łyżeczek  vegety ziołowej
  • 4 sztuki cytryny
    Jarzynka
  • 2 pęczki  botwinki
  • 4 sztuki duże ząbki czosnku
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 4 łyżki  prażonych orzeszków piniowych
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy włoskie wymieszaj z oliwą i vegetą. Cytryny sparz i pokrój w plastry.
  2. Rozłóż 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku ułóż plastry cytryny, a na nich pstrągi. Wierzch ryby posmaruj masą orzechową, zawiń w zgrabne paczuszki. Ułóż na średnio nagrzanym grillu i opiekaj 20 minut.
  3. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Pomidory pokrój w kostkę. Tak przygotowane czosnek i paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju przez minutę. Następnie dodaj pokrojoną botwinkę, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Duś przez 3 minuty, a następnie dodaj orzeszki piniowe. Gotową jarzynkę wyłóż na talerze, a niej ułóż upieczone pstrągi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE