Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pstrągi w orzechowej skorupce


08.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sprawione pstrągi
  • 16 łyżek  posiekanych orzechów włoskich
  • 8 łyżek  oliwy
  • 1.5 łyżeczek  vegety ziołowej
  • 4 sztuki cytryny
    Jarzynka
  • 2 pęczki  botwinki
  • 4 sztuki duże ząbki czosnku
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 4 łyżki  prażonych orzeszków piniowych
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy włoskie wymieszaj z oliwą i vegetą. Cytryny sparz i pokrój w plastry.
  2. Rozłóż 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku ułóż plastry cytryny, a na nich pstrągi. Wierzch ryby posmaruj masą orzechową, zawiń w zgrabne paczuszki. Ułóż na średnio nagrzanym grillu i opiekaj 20 minut.
  3. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Pomidory pokrój w kostkę. Tak przygotowane czosnek i paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju przez minutę. Następnie dodaj pokrojoną botwinkę, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Duś przez 3 minuty, a następnie dodaj orzeszki piniowe. Gotową jarzynkę wyłóż na talerze, a niej ułóż upieczone pstrągi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE