Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Pstrągi w pomarańczach


01.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki średnie pstrągi
  • 4 łyżki  dżemu pomarańczowego z imbirem
  • sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy
  • fileciki z dużej pomarańczy
  • 4 ząbki  czosnku
  • 6 łyżek  posiekanego tymianku
  • 8 łyżek  oliwy
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta  pieprzu kajeńskiego
  • sól
  • czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dżem włóż do miski. Dodaj sok pomarańczowy, czosnek, tymianek i oliwę. Wymieszaj. Następnie dopraw do smaku cynamonem, gałką, solą, pieprzem oraz pieprzem kajeńskim.
  2. Ryby wypatrosz, opłucz i natrzyj przygotowaną wcześniej masą. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, obłóż kawałkami pomarańczy. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE