Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Rolada łososiowo-brokułowa


25.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  brokułów
  • 300 g  łososia w sosie własnym z puszki
  • 60 g  masła
  • 3 ząbki  czosnku
  • 300 g  ciasta francuskiego
  • sól
  • biały pieprz mielony
  • 1 sztuka żółtko
  • 200 g  czerwonej papryki
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 500 g  śmietany
  • 1 łyżka  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki, umyj i odsącz. Połowę podsmaż na rozgrzanym maśle, ostudź i drobno posiekaj. Łososia odsącz.
  2. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Ciasto francuskie rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Na ciasto wyłóż posiekane brokuły. Oprósz je czosnkiem, solą i pieprzem. Na wierzchu rozłóż łososia. Brzegi posmaruj połową żółtka.
  3. Ciasto z farszem zwiń ciasno formując roladę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ostrożnie przenieś na nią roladę. Roladę posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 15 minut w 200 st. C.
  4. Pozostałe brokuły ugotuj. Papryki oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  5. Do papryk dolej śmietanę, dopraw do smaku. Gotuj wszystko przez chwilę, ostudź i zmiksuj.
  6. Gotową roladę podawaj z dodatkiem sosu i ugotowanych brokułów.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE