Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Rolada szpinakowa z łososiem


16.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  wędzonego łososia
  • 200 g  twarogu
  • 500 g  mrożonego szpinaku
  • 4 sztuki jajka
  • 2-4 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  masła
  • 4 łyżki  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  skórki otartej z cytryny
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
    Dodatkowo
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak rozmroź, podsmaż na maśle, wymieszaj z żółtkami i pianą ubitą z białek. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
  2. Ser wymieszaj z jogurtem, skórką z cytryny i koperkiem. Dopraw solą i sokiem z cytryny.
  3. Ser rozsmaruj na ostudzonym szpinaku. Na serze ułóż łososia. Delikatnie zwiń roladę. Włóż do lodówki na około 2 godziny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE