Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Rolada z dorsza ze szpinakiem i wędzonym łososiem


26.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 6 sztuk filetów z dorsza
  • 1 łyżka  masła
  • 450 g  mrożonego szpinaku
  • 2 plastry  wędzonego łososia
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  chrzanu
  • pieprz
  • sól
  • 1 sztuka żółta papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanym maśle podsmaż zamrożony szpinak. Gdy się rozmrozi, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, chrzan i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę umyj, osusz, usuń pestki, pokrój w kostkę i dodaj do szpinaku. Smaż wszystko przez 10 minut, a następnie odstaw do przestygnięcia.
  2. Rozłóż prostokąt folii celofanowej do pieczenia i ułóż na niej płaty ryby tak, by na siebie zachodziły. Oprósz dorsza solą oraz pieprzem.
  3. Na rybie rozsmaruj farsz szpinakowy. Następnie rozłóż równomiernie płaty wędzonego łososia. Zwijaj roladę, łącząc brzegi ryby, ściśle ściągaj folię, by jej końce znalazły się pod spodem.
  4. Tak przygotowaną roladę ułóż w formie keksówce. Piecz 35-40 minut w temperaturze 180 st. C. Po tym czasie wyjmij roladę z piekarnika, a gdy ostygnie usuń folię. Wstaw roladę na noc do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE