Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Roladki rybne z kawiorem


09.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 4 sztuki szerokie filety z białej ryby
  • 2 szklanki  wywaru rybnego
  • 1/2 szklanki  wina
  • mały słoiczek czerwonego kawioru
  • 2 łyżki  masła
  • 3 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 4 łyżki  tartego parmezanu
  • 3/4 szklanki  śmietany 36%
  • 4 łyżki  posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Opłukane filety przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj kawiorem, zwiń i zepnij wykałaczkami.
  2. Na dużej patelni rozpuść masło, wsyp mąkę, przesmaż. Cały czas mieszając wlej bulion, wino i śmietanę. Gotuj, mieszając co jakiś czas, aż sos lekko zgęstnieje. Wsyp parmezan, dopraw solą, pieprzem i gałką.
  3. Roladki ustaw w naczyniu żaroodpornym, polej sosem i posyp koperkiem. Całość przykryj folią aluminiową i piecz 15 minut w 200 st. C. Następnie usuń folię i piecz kolejne 15-20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE