Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ryba pieczona z warzywami i pieczarką


12.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z ryby
  • 1 sztuka marchewka
  • pieprz
  • 1 sztuka duża pieczarka
  • sól
  • 200 g  masła
  • tymianek
  • 1 sztuka cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z ryby umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Na koniec skrop sokiem z cytryny, posyp tymiankiem i wstaw na noc do lodówki.
  2. Marchew obierz i obieraczką do warzyw pokrój w cienkie paski. Kapelusz pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plasterki.
  3. Następnie na 4 kawałkach folii aluminiowej ułóż kolejno wiórki masła, 1 filet, kolejną część wiórków masła i kilka pasków marchewki, parę plasterków pieczarki i pozostałe wiórki masła.
  4. Ryby zawiń luźno w folię. Wszystkie porcje włóż do brytfanny i piecz 30 minut w 180 st. C. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE