Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Ryba po grecku


30.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z mintaja
  • 100 g  mąki pszennej
  • 500 g  marchewki
  • 200 g  pietruszki
  • 1 sztuka seler
  • 2 sztuki duże cebule
  • 150 g  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • cukier
  • papryka mielona
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę zdejmij na ręcznik papierowy, by odsączyć z tłuszczu.
  2. Warzywa umyj, obierz i pokrój w cienkie paski. W garnku rozgrzej olej, włóż warzywa i lekko podsmaż. Gdy się zrumienią dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy. Podlej odrobiną wody i duś do miękkości.
  3. W dużej misce ułóż warstwę warzyw, na to wyłóż usmażoną rybę i przykryj ją warzywami. Kontynuuj do wyczerpania składników.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

ryba po greckuprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE