Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Ryba w marchewce


25.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki mrożone filety z mintaja lub dorsza
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obierz, umyj, osusz, po czym zetrzyj na tarce o dużych oczkach i starannie wymieszaj z bułką tartą.
  2. Filety rybne wyłóż na talerz i rozmroź w temperaturze pokojowej.
  3. Jajko wbij do miski, dokładnie rozkłóć trzepaczką, a następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Filety obtocz kolejno w mące, rozkłóconym jajku oraz startej marchewce wymieszanej z bułką, po czym mocno dociśnij, aby panierka równomiernie przylgnęła do ryb.
  5. Na patelni rozgrzej olej. Filety smaż po 3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Przed podaniem ryby skrop sokiem wyciśniętym z cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE