Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryba w musztardzie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z mintaja
  • 4 łyżki  masła
  • 1/2 sztuki cytryny
  • 4 ząbki  czosnku
  • 8 łyżeczek  płynnego miodu
  • 8 łyżeczek  musztardy francuskiej
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • oliwa do formy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z mintaja dobrze opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Masło rozpuść na patelni, po czym odstaw do przestudzenia. Gdy tłuszcz lekko ostygnie, wymieszaj go z sokiem z cytryny. Składniki dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, a następnie połącz z płynnym miodem oraz musztardą francuską. Powstałą mieszanką posmaruj z jednej strony oczyszczone filety.
  3. Ryby posyp połową posiekanej natki pietruszki i zwiń. By roladki nie rozpadły się podczas pieczenia, warto je spiąć wykałaczkami.
  4. Przygotowane roladki ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Ryby polej masłem cytrynowym. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem potrawę udekoruj resztą posiekanej natki pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE