Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Ryba w panierce cytrynowej


03.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z białej ryby
  • 2 sztuki jaja
  • 2 łyżki  mąki
  • 10 łyżek  bułki tartej
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 1 łyżka  posiekanej melisy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę wymieszaj ze skórką cytrynową i melisą.
  2. Rybę zalej sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut. Następnie osusz i dopraw do smaku solą i pieprzem. Obtocz filety w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
  3. Podawaj z ziemniaczkami z wody.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE