Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki filety z białej ryby
- 2 sztuki jaja
- 2 łyżki mąki
- 10 łyżek bułki tartej
- sok wyciśnięty z jednej cytryny
- skórka otarta z 2 cytryn
- 1 łyżka posiekanej melisy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułkę wymieszaj ze skórką cytrynową i melisą.
- Rybę zalej sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut. Następnie osusz i dopraw do smaku solą i pieprzem. Obtocz filety w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
- Podawaj z ziemniaczkami z wody.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy