Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Ryba w panierce cytrynowej


03.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z białej ryby
  • 2 sztuki jaja
  • 2 łyżki  mąki
  • 10 łyżek  bułki tartej
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 1 łyżka  posiekanej melisy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę wymieszaj ze skórką cytrynową i melisą.
  2. Rybę zalej sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut. Następnie osusz i dopraw do smaku solą i pieprzem. Obtocz filety w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
  3. Podawaj z ziemniaczkami z wody.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE