Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryba zapiekana pod warzywną pierzynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  filetu z ryby
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 125 g  mozzarelli
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • gałązka świeżego rozmarynu

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki, pietruszkę oraz selera umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Następnie wszystkie warzywa podsmaż na rozgrzanych 2 łyżkach oliwy, doprawiając je solą oraz pieprzem. Duś warzywa około 20 minut, aż będą miękkie.
  2. Filet z ryby umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem.
  3. Formę żaroodporną posmaruj oliwą, ułóż w niej filet z ryby. Na rybę wyłóż grubą warstwę duszonych warzyw. Wierzch posyp startą mozzarellą.
  4. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem danie udekoruj rozmarynem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE