Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Ryba zapiekana z pieczarkami i serem


09.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów (mintaj, morszczuk, dorsz)
  • 500 g  pieczarek
  • 400 g  sera żółtego
  • przyprawa do ryb
  • olej
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 200 g  śmietany 12%
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  majonezu

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki i oprósz przyprawą do ryb.
  2. Następnie filety obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  5. Śmietanę wymieszaj z majonezem i szczyptą przyprawy do ryb.
  6. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż pieczarkami. Następnie wylej sos śmietanowo-majonezowy i ułóż na nim rybę. Polej kolejną porcją sosu, ułóż paprykę i posyp serem. Na wierzch wylej resztę sosu. Piecz w temperaturze 180 st. C, aż ser się roztopi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE