Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rybne roladki z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z białej ryby
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 20 sztuk zielonych oliwek
  • sok z cytryny
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • biały pieprz
  • rozmaryn
    Sos
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki wywaru warzywnego
  • 1/4 szklanki  kremówki
  • 1 łyżka  masła
  • 2 sztuki płaskie łyżki mąki
  • sok z cytryny
  • 2 sztuki żółtka
  • sól
  • biały pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion, a miąższ pokrój w paseczki. Oliwki pokrój w plasterki.
  3. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, czosnek i paprykę. Oprósz solą, pieprzem i rozmarynem. Dodaj oliwki.
  4. Jarzyny rozłóż na filetach, zwiń tworząc roladki. Zepnij wykałaczką i ułóż w naczyniu do zapiekania.
  5. W garnku rozpuść masło i przesmaż na nim mąkę. Następnie cały czas mieszając, dodawaj bulion i sok oraz skórkę z cytryny. Całość zagotuj. Nie przerywając mieszania dolej śmietankę, sos dopraw do smaku i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Gotowym sosem polej roladki. Zapiekaj 30 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE