Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.07.2019 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5846

Rybne roladki z warzywami


30.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z białej ryby
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 20 sztuk zielonych oliwek
  • sok z cytryny
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • biały pieprz
  • rozmaryn
    Sos
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki wywaru warzywnego
  • 1/4 szklanki  kremówki
  • 1 łyżka  masła
  • 2 sztuki płaskie łyżki mąki
  • sok z cytryny
  • 2 sztuki żółtka
  • sól
  • biały pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion, a miąższ pokrój w paseczki. Oliwki pokrój w plasterki.
  3. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, czosnek i paprykę. Oprósz solą, pieprzem i rozmarynem. Dodaj oliwki.
  4. Jarzyny rozłóż na filetach, zwiń tworząc roladki. Zepnij wykałaczką i ułóż w naczyniu do zapiekania.
  5. W garnku rozpuść masło i przesmaż na nim mąkę. Następnie cały czas mieszając, dodawaj bulion i sok oraz skórkę z cytryny. Całość zagotuj. Nie przerywając mieszania dolej śmietankę, sos dopraw do smaku i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Gotowym sosem polej roladki. Zapiekaj 30 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE