Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Sałatka z tuńczykiem


01.08.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 5 - 7 osób


Składniki

    Sałatka:
  • 1 puszka  tuńczyk
    w sosie własnym
  • 200 g  kapusta pekińska
  • 300 g  mandarynka
  • 1 sztuka  jabłko
    duże i czerwone
  • 2 łyżki  orzechy włoskie
    posiekane
    Sos:
  • 3 łyżki  olej słonecznikowy
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 2 sztuki  sok z mandarynek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sos: W słoiku roztrzepać olej z sokiem z cytryny i mandarynek. Następnie doprawić solą i pieprzem.
  2. Sałatka: Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić.
  3. Jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
  4. Mandarynki obrać ze skórki, podzielić na kawałki.
  5. Kapustę pekińską pokroić w paski.
  6. Składniki sałatki przełożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać i posypać orzechami.



Przepis dodany przez:

Bartosh.89

Posty : 0

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE