Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Śledź w śmietanie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przed podaniem śledzia w śmietanie przybieramy zieleniną i plasterkami cytryny.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  filety śledziowe
    matiasy w zalewie z oliwą
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 sztuki  jabłka
  • 1 szklanka  śmietana kwaśna
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
    do smaku
  • 1/2 łyżeczki  kolendra
    zmielone ziarna
  • 1 liść  pietruszka
    kilka
  • 10 plastrów  cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Odsączone z zalewy filety lekko obsuszamy, dzielimy na zgrabne porcje i układamy na półmisku, grzbietem do góry.
  2. Skrapiamy sokiem z cytryny według własnych upodobań smakowych.
  3. Przygotowujemy sos: do śmietany dodajemy utarte na grubej, jarzynowej tarce jabłka (wcześniej obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych), bardzo drobno posiekaną cebulę, całość przyprawiamy do smaku.
  4. Śledzie polewamy sosem, całość zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE