Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Śledzie po kaszubsku


28.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 10 sztuk filetów śledziowych
  • 4 sztuki cebule
  • 1/2 szklanki  oleju + 2 łyżki
  • 1 sztuka puszka pomidorów krojonych bez skórki
  • 2 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki  mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 1 łyżeczka  ostrej papryki w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie namocz w wodzie przez 2-3 godziny, a następnie osącz i osusz. Cebule oczyść, pokrój w piórka i podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
  2. Pomidory przełóż do miski, dodaj pozostały olej i zmiksuj. Dodaj do podsmażonej cebuli. Następnie dorzuć ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, majeranek i paprykę.
  3. Całość przesmaż przez kilka minut. Odstaw do przestudzenia. Filet pokrój, zwiń w rulon i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane śledzie zalej ostudzoną zalewą i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE