Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Śledzie po kaszubsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 10 sztuk filetów śledziowych
  • 4 sztuki cebule
  • 1/2 szklanki  oleju + 2 łyżki
  • 1 sztuka puszka pomidorów krojonych bez skórki
  • 2 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki  mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 1 łyżeczka  ostrej papryki w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie namocz w wodzie przez 2-3 godziny, a następnie osącz i osusz. Cebule oczyść, pokrój w piórka i podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
  2. Pomidory przełóż do miski, dodaj pozostały olej i zmiksuj. Dodaj do podsmażonej cebuli. Następnie dorzuć ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, majeranek i paprykę.
  3. Całość przesmaż przez kilka minut. Odstaw do przestudzenia. Filet pokrój, zwiń w rulon i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane śledzie zalej ostudzoną zalewą i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE