Dzisiaj jest: Środa, 11.12.2019 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Śledzie w sosie z mlecza


02.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Śledzie w sosie z mlecza najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 5 sztuk  śledzie
    solone, z mleczem
  • 150 ml  woda
    przegotowana
  • 1 szczypta  cukier
  • sok z cytryny
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 sztuka  cebula biała
    mała

Sposób przyrządzania:

  1. Ze śledzi wyjmij mlecz, oczyść z błonki i utrzyj. Następnie wymieszaj z zimną wodą, dopraw cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  2. Śledzie wymocz, pokrój w dzwonka. Ułóż na talerzu razem z pokrojoną w krążki czerwoną cebulą. Posyp posiekaną białą cebulą i polej sosem z mlecza.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Tyler

Posty : 2

Przepisy: 17


Zobacz więcej na temat:

śledźprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE