Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Śledzie z pieczarkami w sosie pomidorowym


21.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  śledzi
  • 3 sztuki cebule
  • 300 g  pieczarek
  • 1 sztuka mały słoik przecieru pomidorowego
  • olej
  • 1 łyżeczka  mielonej papryki
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  octu

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie namocz, pokrój na 2-centymetrowe kawałki. Cebule obierz i pokrój w piórka. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę z pieczarkami. Następnie dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj. Dopraw mieloną paprykę, solą, pieprzem, cukrem i octem. Zdejmij sos z ognia i odstaw do przestygnięcia.
  3. Śledzie wymieszaj z ostudzonym sosem pomidorowym i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE