Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Ślimaki po burgundzku


20.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ślimaki po burgundzku to mięso ze ślimaków z dodatkiem masła czosnkowo-ziołowego.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ślimaki
    po burgundzku
  • 1 sztuka  bagietka
    francuska

Sposób przyrządzania:

  1. Ślimaki wyjmij z opakowania i bez rozmrażania włóż je do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz 12 minut, aż masło zacznie się gotować i pojawią się w nim pęcherzyki powietrza.
  2. Bagietkę pokrój w ukośne kromki i podawaj jako dodatek do ślimaków.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE