Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ślimaki po burgundzku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ślimaki po burgundzku to mięso ze ślimaków z dodatkiem masła czosnkowo-ziołowego.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ślimaki
    po burgundzku
  • 1 sztuka  bagietka
    francuska

Sposób przyrządzania:

  1. Ślimaki wyjmij z opakowania i bez rozmrażania włóż je do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz 12 minut, aż masło zacznie się gotować i pojawią się w nim pęcherzyki powietrza.
  2. Bagietkę pokrój w ukośne kromki i podawaj jako dodatek do ślimaków.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smaki Francji


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE