Dzisiaj jest: Czwartek, 21.11.2019 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Smażony łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami


13.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kasza jaglana zawiera substancje, które umożliwiają usunięcie z organizmu toksyn.
Oczyszczony organizm, to zdrowa i piękna skóra.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 150 g  filet z łososia
    ze skórą
  • 1/2 opakowania  kasza jaglana
  • 1 sztuka  cukinia
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • natka pietruszki
    do dekoracji
  • 1 łyżka  oliwa z oliwek
  • 1 łyżka  olej rzepakowy
    rafinowany
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • pestki słonecznika

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój w plastry cukinię oraz paprykę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej.
  2. Przekrój filet na dwie części (jeśli jest duży). Na osobnej patelni rozgrzej olej rzepakowy i zacznij smażyć łososia od strony skóry na średnim ogniu. Smaż przez 3 minuty każdą stronę, a potem tę bez skóry dopraw solą i pieprzem.
  3. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Ułóż na talerzu kaszę, filet z łososia oraz grillowane warzywa, posyp po wierzchu pestkami słonecznika. Udekoruj natką pietruszki.



Przepis dodany przez:

Żyj smacznie i zdrowo

Posty : 0

Przepisy: 22


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE