Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Spaghetti w sosie pomidorowym z tuńczykiem


23.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu spaghetti
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 2 sztuki puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 500 g  przecieru pomidorowego
  • 1 opakowanie  tartej mozzarelli
  • pieprz
  • sól
  • kilka listków świeżej mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oleju z puszki z tuńczykiem. Następnie dodaj tuńczyka i podsmaż na małym ogniu.
  2. Groszek odsącz na sitku po czym wrzuć go na patelnię. Gdy wszystko się podsmaży dodaj przecier pomidorowy i cały czas mieszaj.
  3. Dopraw sos do smaku solą oraz pieprzem i dodaj kilka listków mięty.
  4. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozłóż na talerze. Polej makaron gorącym sosem tuńczykowym i posyp tartą mozzarellą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE