Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Spaghetti w sosie pomidorowym z tuńczykiem


23.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu spaghetti
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 2 sztuki puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 500 g  przecieru pomidorowego
  • 1 opakowanie  tartej mozzarelli
  • pieprz
  • sól
  • kilka listków świeżej mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oleju z puszki z tuńczykiem. Następnie dodaj tuńczyka i podsmaż na małym ogniu.
  2. Groszek odsącz na sitku po czym wrzuć go na patelnię. Gdy wszystko się podsmaży dodaj przecier pomidorowy i cały czas mieszaj.
  3. Dopraw sos do smaku solą oraz pieprzem i dodaj kilka listków mięty.
  4. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozłóż na talerze. Polej makaron gorącym sosem tuńczykowym i posyp tartą mozzarellą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE