Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Spaghetti z zielonym pesto i tuńczykiem


31.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  liści bazylii
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
  • garść orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki  bulionu warzywnego
  • 2 ząbki  czosnku
  • makaron spaghetti
  • parmezan
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bazylię i natkę umyj, osusz i wrzuć do blendera. Dodaj obrany czosnek, odsączonego tuńczyka, orzechy i połowę bulionu. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
  2. Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj stopniowo bulion, uważając by pesto nie było zbyt rzadkie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, wymieszaj z pesto. Gotowe danie podawaj posypane startym parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE