Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tagliatelle z łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na tagliatelle z łososiem można urozmaicić dodając do sosu np. posiekane suszone pomidory.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  makaron tagliatelle (wstążki)
  • 200 g  łosoś
    filet
  • 300 g  szpinak
  • 2 łyżki  oliwa
  • 2 ząbki  czosnek
  • 3 łyżki  śmietana
    18%
  • sól
    do smaku
  • pieprz cytrynowy
    do smaku
  • sok z cytryny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej łososia.
  2. Szpinak umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj szpinak i smaż pod przykryciem. Po chwili zdejmij pokrywkę i gotuj. Gdy woda odparuje, wlej śmietanę i chwilę gotuj razem.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i dodaj na patelnię do szpinaku. Podgrzej. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszaj.
  4. Usmażonego łososia rozdrobnij widelcem i dodaj do makaronu ze szpinakiem. Wszystko delikatnie wymieszaj i podgrzej.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 6

Przepisy: 41


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE