Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tarta z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem


21.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tarta z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem to danie bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Mozzarellę można w nim zastąpić innym ulubionym serem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 100 g  łosoś
    wędzony
  • 125 g  ser mozzarella
  • 100 ml  śmietana
    36%
  • 4 sztuki  jajka
  • 1 pęczek  koperek
  • 1 sztuka  pomidory
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim. Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw solą oraz pieprzem. Powstałą masę wylej na ciasto. Posyp połową posiekanego koperku.
  2. Łososia pokrój w paski. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plasterki. Ułóż je na masie jajecznej.
  3. Wierzch tarty udekoruj plasterkami pomidora. Oprósz solą oraz pieprzem i posyp posiekanym koperkiem.
  4. Piecz 25 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE