Dzisiaj jest: Środa, 11.12.2019 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tatar z łososia


28.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  świeżego filetu z łososia
  • 1 sztuka nieduży por
  • 1 sztuka mały ogórek kiszony
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • 2 łyżeczki  pasty wasabi
  • 2 łyżki  majonezu lub 1 żółtko
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 4 sztuki plasterki cytryny
  • 1 łyżeczka  kawioru
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Z łososia zdejmij skórkę, usuń wszystkie ości i pokrój go w drobną kostkę. Por i ogórek również pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Wymieszaj z nimi łososia.
  2. Tatr dopraw sosem sojowym, sokiem z cytryny, białym pieprzem, pastą wasabi, majonezem lub zółtkiem.
  3. Wymieszaj całość i od razu podawaj, udekorowane plasterkiem cytryny i kawiorem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE