Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Tortilla z łososiem i ogórkiem kiszonym


12.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki tortille pszenne
  • 150 g  serka śmietankowego
  • 150 g  wędzonego łososia norweskiego
  • 6-8 sztuk korniszonów
  • 1/2 łyżeczki  chrzanu
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Do miseczki włóż serek. Dodaj posiekany koperek, chrzan oraz sól do smaku i wymieszaj.
  2. Rozłóż placki tortilli i każdy posmaruj równomiernie serkiem. Następnie rozłóż plastry wędzonego łososia. Przy brzegu ułóż po 3-4 korniszony i zwiń ściśle każdy placek, za pomocą folii spożywczej, formując roladkę. Gotowe roladki włóż na 15 minut do lodówki, a następnie pokrój w 3-centymetrowe kawałki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE