Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zapiekanka z łososia ze szpinakiem


25.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  szpinaku
  • 300 g  filetu z łososia
  • 2 sztuki białka
  • kilka paluszków surimi
  • 3-4 szklanki  grzanek
  • 1/2 sztuki cytryny
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do foremek

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a następnie drobno posiekaj.
  2. Filet z łososia starannie oczyść i pokrój na małe kawałki. Paluszki surimi potnij w niewielką kostkę. Foremki do zapiekania posmaruj cienką warstwą tłuszczu.
  3. Kawałki łososia oraz surimi przełóż do miseczki. Następnie wsyp grzanki oraz posiekany szpinak. Białka rozkłóć i dodaj do reszty składników. Całość oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z 1/2 cytryny. Zawartość miski dobrze wymieszaj.
  4. Przygotowaną masę ostrożnie przełóż do kokilek, po czym wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz 20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE