Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka ziemniaczana z dorszem i groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 475 g  filetów z dorsza
  • 300 ml  mleka
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 5 łyżek  groszku konserwowego
  • 3 łyżki  posiekanego koperku
  • 4 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryby zalej mlekiem, dodaj pół cebuli i gotuj przez 4 minuty.
  2. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie dodaj do nich mleko pozostałe z gotowania ryb i zrób puree. Dodaj posiekany koperek.
  3. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj mąkę. Wlej 1 szklankę mleka pozostałego po gotowaniu ryb. Ciągle mieszając gotuj przez 2 minuty, aż powstanie sos. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Dno naczynia wyłóż filetami z dorsza. Na rybę wylej sos i posyp groszkiem. Na wierzchu rozłóż puree i kilka kawałków masła. Piecz 35 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE