Dzisiaj jest: Środa, 19.06.2019 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Złocisty łosoś pachnący limonką


07.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże dzwonka z łososia
  • 1 sztuka limonka
  • 3 łyżeczki  słodkiego sosu chili
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Limonkę sparz, obierz cienko ze skórki i pokrój w paski. Następnie wyciśnij z niej sok i wymieszaj go z sosem chili, posiekaną papryczką chili, czosnkiem, oliwą oraz skórką z limonki. Dopraw marynatę do smaku pieprzem.
  2. Łososia umyj, osusz i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj dzwonka marynatą i wstaw do piekarnika. Piecz pod mocno rozgrzanym grillem przez około 10 minut. Podawaj z kawałkami limonki oraz ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE