Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Złocisty łosoś pachnący limonką


07.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże dzwonka z łososia
  • 1 sztuka limonka
  • 3 łyżeczki  słodkiego sosu chili
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Limonkę sparz, obierz cienko ze skórki i pokrój w paski. Następnie wyciśnij z niej sok i wymieszaj go z sosem chili, posiekaną papryczką chili, czosnkiem, oliwą oraz skórką z limonki. Dopraw marynatę do smaku pieprzem.
  2. Łososia umyj, osusz i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj dzwonka marynatą i wstaw do piekarnika. Piecz pod mocno rozgrzanym grillem przez około 10 minut. Podawaj z kawałkami limonki oraz ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE