Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Złocisty łosoś pachnący limonką


07.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże dzwonka z łososia
  • 1 sztuka limonka
  • 3 łyżeczki  słodkiego sosu chili
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Limonkę sparz, obierz cienko ze skórki i pokrój w paski. Następnie wyciśnij z niej sok i wymieszaj go z sosem chili, posiekaną papryczką chili, czosnkiem, oliwą oraz skórką z limonki. Dopraw marynatę do smaku pieprzem.
  2. Łososia umyj, osusz i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj dzwonka marynatą i wstaw do piekarnika. Piecz pod mocno rozgrzanym grillem przez około 10 minut. Podawaj z kawałkami limonki oraz ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE