Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dorsz w ziołowej marynacie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  filetów z dorsza
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  ziół prowansalskich
  • sok z cytryny
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Masło utrzyj z koperkiem i ziołami. Rybę pokrój na mniejsze porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Filety włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posmaruj 1/2 masła z ziołami i zapiekaj w 200 st. C, aż masło się rozpuści. Następnie odwróć, posmaruj resztą masła i piecz jeszcze 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE