Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 800 g filetów z dorsza
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- sok z cytryny
- sól
- biały pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Masło utrzyj z koperkiem i ziołami. Rybę pokrój na mniejsze porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem.
- Filety włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posmaruj 1/2 masła z ziołami i zapiekaj w 200 st. C, aż masło się rozpuści. Następnie odwróć, posmaruj resztą masła i piecz jeszcze 15 minut.
Źródło przepisu: Przyslij przepis