Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka wypatroszony pstrąg
- 1/2 sztuki zielonej papryki
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka puszka pomidorów
- 1 szklanka bulionu
- pieprz
- sól
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Po 5 minutach dodaj pokrojone w paski papryki i smaż przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Następnie dodaj pomidory z zalewą oraz bulion. Dokładnie wymieszaj. Całość duś przez 5 minut.
- Pstrąga starannie opłucz i osusz. Następnie pokrój w dzwonka i oprósz solą oraz pieprzem.
- Rybę ułóż na sosie i obłóż kawałkami masła. Przykryj garnek i duś przez 10 minut.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku