Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Galareta z karpiem i warzywami


18.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka wypatroszony i sprawiony karp
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 1-2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz
  • 3 sztuki posiekane cebule
  • 1 sztuka białko
  • masło
  • sok z 1 cytryny
  • 2 sztuki garście rodzynek
  • 2 łyżki  żelatyny
    Dodatkowo
  • orzechy włoskie
  • rodzynki

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia pokrój w dzwonka i wraz z głową i ogonem włóż do brytfanki. Zalej małą ilością wody, obłóż obranymi jarzynami. Dopraw cukrem, solą oraz pieprzem i gotuj na małym ogniu przez 2-3 godziny, aż ryba się rozgotuje. Cebule podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Z rybnego wywaru wyjmij jarzyny, odcedź ugotowaną rybę, oddziel mięso od ości. Wywar odszumuj, zagotowując go razem z białkiem.
  3. Do sklarowanego wywaru włóż mięso z ryby i całą cebulę. Dodaj rodzynki, jeszcze raz zagotuj, wlej sok z cytryny. Dodaj 2 łyżki żelatyny. Wymieszaj i rozlej do salaterek. Udekoruj rodzynkami i orzechami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE