Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Galareta z warzywami i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gotową galaretę z warzywami i jajkiem należy podawać skropioną sokiem z cytryny. Przed podaniem można udekorować zieleniną.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 5 szklanek  bulion warzywny
  • 7 łyżeczek  żelatyna
  • 2 sztuki  marchew
  • 8 sztuk  brokuł
    różyczki
  • 6 łyżek  groszek konserwowy
  • 6 łyżek  kukurydza konserwowa
  • 2 sztuki  jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki i brokuła ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Marchewki pokrój w plasterki, a brokuła podziel na mniejsze różyczki.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w plasterki.
  3. Żelatynę rozpuść w gorącym bulionie i zostaw do ostygnięcia.
  4. Na dnie małych salaterek ułóż po plastrze jajka, a następnie układaj na przemian warzywa i dodawaj tężejący bulion.
  5. Tak przygotowane galaretki wstaw do lodówki, by stężały.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Zobacz więcej na temat:

galaretajajkaprzepisy wielkanocne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE