Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 5 szklanek bulion warzywny
- 7 łyżeczek żelatyna
- 2 sztuki marchew
- 8 sztuk brokuł
różyczki - 6 łyżek groszek konserwowy
- 6 łyżek kukurydza konserwowa
- 2 sztuki jajka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki i brokuła ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Marchewki pokrój w plasterki, a brokuła podziel na mniejsze różyczki.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w plasterki.
- Żelatynę rozpuść w gorącym bulionie i zostaw do ostygnięcia.
- Na dnie małych salaterek ułóż po plastrze jajka, a następnie układaj na przemian warzywa i dodawaj tężejący bulion.
- Tak przygotowane galaretki wstaw do lodówki, by stężały.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników