Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Indyk na buraczanym tatarze


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki małe buraki
  • 30 dag  fileta z indyka
  • 5 sztuk orzechów włoskich
  • 1 sztuka pomarańcza
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 1/3 łyżeczki  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Pomarańczę obierz ze skórki, oczyść z błonek i pokrój w kostkę. Następnie wymieszaj pomarańczę z burakami. Dopraw cukrem, solą oraz pieprzem, wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem i podsmaż na rozgrzanym oleju. Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
  3. Mieszankę buraczano-pomarańczową wyłóż na talerz. Na wierzchu ułóż podsmażonego indyka i udekoruj orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE