Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Jajeczka z farszem rzodkiewkowym


22.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jajeczka z farszem rzodkiewkowym to przepis na szybkie i smaczne danie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 8 sztuk  jajka
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 łyżka  majonez
  • 1 łyżka  śmietana
  • 1 łyżka  szczypior
    posiekany
  • 1 szczypta  gałka muszkatołowa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1/2 pęczki  koperek
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki.
  2. Żółtka rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, śmietanę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Szczypiorek i 6 rzodkiewek posiekaj i dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj.
  3. Połówki jajek ułóż na talerzu. Miejsce po żółtkach wypełnij przygotowanym farszem rzodkiewkowym. Wierzch udekoruj koperkiem i plastrami rzodkiewek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE