Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 8 sztuk jajka
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 łyżka majonez
- 1 łyżka śmietana
- 1 łyżka szczypior
posiekany - 1 szczypta gałka muszkatołowa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 1/2 pęczki koperek
do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki.
- Żółtka rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, śmietanę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Szczypiorek i 6 rzodkiewek posiekaj i dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj.
- Połówki jajek ułóż na talerzu. Miejsce po żółtkach wypełnij przygotowanym farszem rzodkiewkowym. Wierzch udekoruj koperkiem i plastrami rzodkiewek.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników