Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajeczka z farszem rzodkiewkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jajeczka z farszem rzodkiewkowym to przepis na szybkie i smaczne danie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 8 sztuk  jajka
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 łyżka  majonez
  • 1 łyżka  śmietana
  • 1 łyżka  szczypior
    posiekany
  • 1 szczypta  gałka muszkatołowa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1/2 pęczki  koperek
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki.
  2. Żółtka rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, śmietanę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Szczypiorek i 6 rzodkiewek posiekaj i dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj.
  3. Połówki jajek ułóż na talerzu. Miejsce po żółtkach wypełnij przygotowanym farszem rzodkiewkowym. Wierzch udekoruj koperkiem i plastrami rzodkiewek.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE