Dzisiaj jest: Środa, 27.03.2019 Imieniny: Lidii i Ernesta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy


11.04.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Symbolem Wielkanocy są jajka, które możemy przyrządzić na różne sposoby. Doskonałym farszem, który nada im wyrazistego smaku jest przepis z pastą z kukurydzy.

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk  jajka
    ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki  majonez
  • 3 łyżki  śmietana
  • 4 łyżki  kukurydza konserwowa
  • 20 dag  masło
  • 5 dag  twarożek wiejski
  • 1 łyżka  keczup
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż. Następnie wyjmujemy z nich żółtka, które przekładamy do miski.
  2. Dodajemy śmietanę, masło, majonez, twarożek i całość ucieramy na gładki krem.
  3. Następnie dodajemy kukurydzę, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Wszystko ponownie razem mieszamy.
  4. Gotową pastą faszerujemy połówki jajek. Przed podaniem wkładamy jajka do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 93


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE