Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Jajka z farszem z bobu


29.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jajka z farszem z bobu najlepiej podawać z ulubionym pieczywem. Do farszu można dodać posiekany szczypiorek.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  jajka
  • 150 g  bób
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 2 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz ziołowy
    do smaku
  • 1 łyżka  koperek
    posiekany
  • 1 łyżka  olej

Sposób przyrządzania:

  1. Bób gotuj przez 15 minut w lekko osolonej wodzie. Gdy będzie miękki, odcedź i przelej zimną wodą. Obierz z łupinek.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  3. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Delikatnie wybierz żółtka i przełóż do miski.
  4. Do żółtek dodaj obrany bób, cebulę oraz majonez. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Uzyskany farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  5. Farsz przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj go wypełniając wgłębienie w białkach. Przed podaniem jajka posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE