Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Joulutorttu


09.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka gotowe ciasto francuskie
  • powidła śliwkowe
  • powidła morelowe
  • 1 sztuka żółtko
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Rozwiń ciasto i potnij na 5-centymetrowe kwadraty. Ponacinaj je wzdłuż przekątnych po skosie do 1/3 długości.
  2. Na nienaciętych środkach kwadratów ułóż porcje powideł. Rogi ciasta zawiń do środka, by utworzyły wiatraczki.
  3. Ciasteczka posmaruj rozmąconym żółtkiem i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz 10-12 minut w 220 st. C. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE