Dzisiaj jest: Czwartek, 19.09.2019 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Karp duszony w piwie


03.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka karp (1,5 kg)
  • 3 sztuki cebule
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 2/3 szklanki  jasnego piwa
  • 3 łyżki  oleju
  • sok z cytryny
  • 80 g  rodzynków
  • ocet
  • 8 sztuk tłuczonych goździków
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia spraw, umyj, pokrój w dzwonka. Oprósz rybę pieprzem, solą, goździkami i skrop octem.
  2. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Cebulę zeszklij na rozgrzanym maśle. Wlej piwo, podgrzej. Następnie wrzuć rybę. Dodaj czosnek i olej. Duś wszystko do miękkości.
  3. Wyjmij rybę, dodaj rodzynki do sosu i zagotuj. Dopraw sokiem z cytryny i polej rybę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE