Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karp korzenny ze śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  karpia
  • sól
  • 250 g  mrożonych śliwek
  • 1/2 szklanki  czerwonego wytrawnego wina
  • sok z cytryny
  • 2-3 łyżeczki  cukru
  • 3-4 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  mąki
  • cynamon
  • goździki
  • imbir

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczonego i sprawionego karpia pokrój w dzwonka. Oprósz rybę solą i odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Śliwki opłucz, rozmroź i wydryluj. Następnie zmiksuj z winem, sokiem z cytryny, cukrem i przyprawami.
  3. Rybę obtocz w mące, zrumień na rozgrzanej oliwie z obu stron. Ułóż karpia w naczyniu żaroodpornym, polej śliwkowym sosem i zapiekaj przez 10 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE