Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Karp w galarecie z warzywami


16.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka karp (1,5 kg)
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 5 sztuk marchwi
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1/2 sztuki selera
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki cytryny
  • natka
  • 3 łyżki  żelatyny
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia oskrob, wypatrosz, umyj,
  2. Do garnka wlej bulion, dodaj przyprawy i warzywa, ugotuj. Gdy będą miękkie, włóż pokrojoną w dzwonka rybę. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Wyjmij dzwonka i odstaw, by wystygły.
  3. Półmisek wyłóż plasterkami marchwi, na niej ułóż dzwonka, odtwarzając kształt ryby. Poprzekładaj je plastrami cytryny.
  4. Do szklanki odlej trochę bulionu i rozpuść w nim żelatynę. Wlej do garnka z bulionem i podgrzej.
  5. Odstaw, by galareta trochę stężała. Zalej nią karpia. Udekoruj plastrami cytryny i świeżą natką. Odstaw w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE