Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Karp w galarecie z warzywami


16.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka karp (1,5 kg)
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 5 sztuk marchwi
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1/2 sztuki selera
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki cytryny
  • natka
  • 3 łyżki  żelatyny
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia oskrob, wypatrosz, umyj,
  2. Do garnka wlej bulion, dodaj przyprawy i warzywa, ugotuj. Gdy będą miękkie, włóż pokrojoną w dzwonka rybę. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Wyjmij dzwonka i odstaw, by wystygły.
  3. Półmisek wyłóż plasterkami marchwi, na niej ułóż dzwonka, odtwarzając kształt ryby. Poprzekładaj je plastrami cytryny.
  4. Do szklanki odlej trochę bulionu i rozpuść w nim żelatynę. Wlej do garnka z bulionem i podgrzej.
  5. Odstaw, by galareta trochę stężała. Zalej nią karpia. Udekoruj plastrami cytryny i świeżą natką. Odstaw w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE