Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kompot świąteczny z morelami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kompot świąteczny najlepiej podawać w szklankach razem z ugotowanymi owocami.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 100 g  śliwki suszone
    bez pestek
  • 50 g  morele suszone
  • 50 g  gruszki suszone
  • 1/2 szklanki  cukier
  • 1 kawałek  wanilia
  • 1 garść  goździki

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone owoce opłucz, zalej 2 szklankami przegotowanej wody i odstaw na 30 minut. Następnie wlej 1 litr wody, wsyp cukier i dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
  2. Po tym czasie wyjmij z kompotu owoce, przyprawy i przecedź go przez sito. Schłodź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE