Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Kompot wigilijny


12.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 100 g  suszonych śliwek bez pestek
  • 50 g  suszonych moreli
  • 50 g  suszonych jabłek
  • 1/2 szklanki  cukru
  • kawałek wanilii
  • kilka goździków
  • 1 sztuka pomarańcza

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone owoce opłucz, zalej 2 szklankami przegotowanej wody, odstaw na 30 minut.
  2. Wlej litr wody, wsyp cukier i przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
  3. Pomarańcz wyszoruj, wyciśnij z niej sok. Pod koniec gotowania kompotu włóż skórki pomarańczowe.
  4. Z ugotowanego kompotu wyjmij owoce i przyprawy, przecedź przez sito. Wlej sok pomarańczowy, schłodź.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE