Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kompot wigilijny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 100 g  suszonych śliwek bez pestek
  • 50 g  suszonych moreli
  • 50 g  suszonych jabłek
  • 1/2 szklanki  cukru
  • kawałek wanilii
  • kilka goździków
  • 1 sztuka pomarańcza

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone owoce opłucz, zalej 2 szklankami przegotowanej wody, odstaw na 30 minut.
  2. Wlej litr wody, wsyp cukier i przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
  3. Pomarańcz wyszoruj, wyciśnij z niej sok. Pod koniec gotowania kompotu włóż skórki pomarańczowe.
  4. Z ugotowanego kompotu wyjmij owoce i przyprawy, przecedź przez sito. Wlej sok pomarańczowy, schłodź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE