Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kompot z suszu i mandarynek


04.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki garści suszonych jabłek
  • 2 sztuki suszone gruszki
  • garść suszonych moreli
  • garść suszonych fig
  • garść suszonych śliwek
  • 3-4 sztuki mandarynki (obrane i podzielone na cząstki)
  • 7-9 sztuk ziaren kardamonu
  • 2-3 sztuki laski cynamonu
  • 1-2 sztuki gwiazdki anyżu
  • 2-3 łyżki  miodu
  • odrobina skórki pomarańczowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do dużego garnka wlej 3 litry wody, zagotuj. Do gotującej się wody wrzuć wszystkie owoce. Dodaj przyprawy, miód i skórkę. Wymieszaj i gotuj przez 45 minut. Podawaj na ciepło.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE