Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łosoś zapiekany w pomarańczach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kawałki łososia ze skórą
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 1 łyżka  ziół prowansalskich
  • 100 g  zimnego masła
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia umyj, osusz i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórą do dołu. Oprósz rybę solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na każdym kawałku poukładaj pokrojone w cienkie plasterki masło oraz posyp ziołami prowansalskimi.
  2. Pomarańcze dokładnie umyj, sparz i pokrój w średniej grubości plastry. Ułóż je na wierzchu ryby.
  3. Blachę z łososiem wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE