Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Lukrowane choineczki


21.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 500 g  mąki
  • 200 g  miodu
  • 1 szklanka  cukru
  • 60 g  margaryny
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
    Lukier biały
  • 1 szklanka  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  cukru wanilinowego
  • 1 sztuka białko

Sposób przyrządzania:

  1. Miód rozpuść, wsyp cukier, przyprawy i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj margarynę, wymieszaj i odstaw.
  2. Dodaj mąkę z sodą i jajka. Wyrób ciasto. Rozwałkuj na grubość 0,5 cm. Wykrawaj foremką ciasteczka. Piecz 12 minut w 200 st. C.
  3. Ubij pianę z białek, wsyp cukier i ubij razem na lśniącą masę. Lukruj pierniki na biało.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE