Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Lukrowane choineczki


21.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 500 g  mąki
  • 200 g  miodu
  • 1 szklanka  cukru
  • 60 g  margaryny
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
    Lukier biały
  • 1 szklanka  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  cukru wanilinowego
  • 1 sztuka białko

Sposób przyrządzania:

  1. Miód rozpuść, wsyp cukier, przyprawy i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj margarynę, wymieszaj i odstaw.
  2. Dodaj mąkę z sodą i jajka. Wyrób ciasto. Rozwałkuj na grubość 0,5 cm. Wykrawaj foremką ciasteczka. Piecz 12 minut w 200 st. C.
  3. Ubij pianę z białek, wsyp cukier i ubij razem na lśniącą masę. Lukruj pierniki na biało.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE