Dzisiaj jest: Czwartek, 12.12.2019 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Lukrowane choineczki


21.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 500 g  mąki
  • 200 g  miodu
  • 1 szklanka  cukru
  • 60 g  margaryny
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
    Lukier biały
  • 1 szklanka  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  cukru wanilinowego
  • 1 sztuka białko

Sposób przyrządzania:

  1. Miód rozpuść, wsyp cukier, przyprawy i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj margarynę, wymieszaj i odstaw.
  2. Dodaj mąkę z sodą i jajka. Wyrób ciasto. Rozwałkuj na grubość 0,5 cm. Wykrawaj foremką ciasteczka. Piecz 12 minut w 200 st. C.
  3. Ubij pianę z białek, wsyp cukier i ubij razem na lśniącą masę. Lukruj pierniki na biało.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE