Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Pikantne jajka faszerowane


02.04.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pikantne jajka faszerowane to danie, które najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 4 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  twarożek
  • 1 łyżka  przecier pomidorowy
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
    mielona, słodka
  • 8 sztuk  papryczka czerwona
    marynowane
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przetnij na pół. Żółtka ostrożnie wyjmij z białek, dokładnie rozetrzyj w misce. Dodaj twarożek i koncentrat. Dopraw do smaku solą oraz papryką. Wymieszaj.
  2. Przygotowany farsz przełóż do szprycy z dekoracyjną końcówką. Wypełnij farszem białka. Wierzch posyp posiekanymi papryczkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE