Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pikantne jajka faszerowane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pikantne jajka faszerowane to danie, które najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 4 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  twarożek
  • 1 łyżka  przecier pomidorowy
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
    mielona, słodka
  • 8 sztuk  papryczka czerwona
    marynowane
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przetnij na pół. Żółtka ostrożnie wyjmij z białek, dokładnie rozetrzyj w misce. Dodaj twarożek i koncentrat. Dopraw do smaku solą oraz papryką. Wymieszaj.
  2. Przygotowany farsz przełóż do szprycy z dekoracyjną końcówką. Wypełnij farszem białka. Wierzch posyp posiekanymi papryczkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE