Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada z dorsza i łososia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z dorsza (600 g)
  • 1 sztuka cytryna
  • 1/2 szklanki  ugotowanego ryżu
  • 2 sztuki ogórki konserwowe
  • 300 g  fileta z łososia
  • 100 g  startego sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z dorsza umyj, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
  2. Łososia i ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z ugotowanym ryżem oraz serem. Na jednym filecie z dorsza ułóż farsz, przykryj drugim filetem. Zwiąż delikatnie bawełnianą nicią.
  3. Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej rybę, zawiń. Piecz 35 minut w 160 st. C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE