Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 2 sztuki filety z dorsza (600 g)
- 1 sztuka cytryna
- 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
- 2 sztuki ogórki konserwowe
- 300 g fileta z łososia
- 100 g startego sera żółtego
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety z dorsza umyj, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
- Łososia i ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z ugotowanym ryżem oraz serem. Na jednym filecie z dorsza ułóż farsz, przykryj drugim filetem. Zwiąż delikatnie bawełnianą nicią.
- Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej rybę, zawiń. Piecz 35 minut w 160 st. C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Źródło przepisu: Poradnik smakosza